تحلیل و بررسی 4 بیمارستان داخلی و خارجی همراه با پلانها و تصاویر
نمونه موردی بیمارستان
تحلیل و بررسی بیمارستان داخلی و خارجی
کد محصول: p376
کلینیک آماج درمان پروژه یک اتاق جراحی کالیبراسیون با مساحت ۴۵۰ مترمربع در زمینی ۵۰۰ مترمربعی است که در پارک فناوری پردیس – ۲۰ کیلومتری شمال شرق تهران – واقع شده است. در این پروژه به عواملی مانند ماهیت، عملکرد و مکان توجه ویژه ای شده و کوروش رفیعی در طراحی این ساختمان از طبیعت الگوبرداری کرده است، به اعتقاد وی، هر ساختمان یک شی طبیعی است.
او در طراحی این ساختمان از مصالح طبیعی مانند سنگ و درخت الهام گرفته است، تفکری که امروزه گروهی از معماران اعتقاد زیادی به آن ندارند. به گفته رفیعی در حال حاضر بسیاری از ساختمان های رایج و عادی در شهرهای ایران، هیچ رابطه ای با طبیعت ندارند و این مشکل بسیار بزرگی است. زمین پروژه در مرکز بخش پزشکی شهر (پارک فناوری پردیس) واقع شده است. دسترسی به طبقه اول و طبقه همکف توسط یک سطح شیب دار طولانی صورت می گیرد. در این ساختمان، آزمایشگاه در مکانی اختصاصی و امن و با قابلیت نورگیری بالا طراحی شده است.
اين بيمارستان در شهر تهران واقع شده و بيمارستاني بنیاد – درمانی است كه در سال 1367با ظرفيت 400 تخت ثابت, تأسيس, و در حال حاضر 300 تخت داير دارد.تخصصهاي موجود در اين بيمارستان عبارتند از : داخلی ٬ جراحی ٬ کودکان ٬ زنان وزایمان ٬ جراحی قلب ٬ قلب ٬ ارتوپدی ٬ جراحی عروق ٬ CCU ٬ Post ICU ٬ ICU.
طراحی بیمارستان با توجه به اوضاع اقلیمی و نیاز های بهداشتی و منطقه ای تا حدودی متفاوت است ولی استاندارد های ثابتی وجود دارد که منشاء اقتصادی و عملکردی دارند و روابط فضاها تحت یک نظام کلی در بیمارستان قرارمیگیرند. یک طرح خوب باید بهترین شکل تقسیم بندی و سازماندهی را داشته باشد. قبل از شروع طراحی باید یک برنامه معماری وعملکردی داشت که در آن فضاها و مساحت های آنها مشخص شده است.در برنامه های کاملتر مشخصات تجهیزات داخل و میزان دما و فشار هوا و روشنایی وجنس مصالح وغیره نیز ذکر شده است. معمار داخلی میتواند تحقیقات لازم را انجام دهد و در این مرحله در شرح معیارهای خاص هر فضا وتهیه چیدمان داخل آنها با ابعاد واندازه های دقیق همکاری کند.
در این بخش پروژه،نگاهی خواهیم داشت به بنایی با ماهیت درمانی و پزشکی، بناهایی که اغلب افراد دارای ذهنیت منفی نسبت به آن می باشند ، مخصوصا زمانی که اشخاص به مراکز توان بخشی ارجاع داده می شوند و می بایست برای طی دوره درمان، مدتی به نسبت طولانی را در این فضا ها سپری کنند . به گفته معمار پروژه ، فرآیند طراحی بیمارستان تخصصی و مرکز قلب Hisham A. Alsager ، بر مبنای تغییر این درک و نگرش آغاز شد ،تا بتوان در عین دستیابی به فضایی برای پاسخگویی به نیاز های اولیه ، فضایی مثبت را در ذهن مخاطب تلقین کند.به عبارتی می توان ، چنین عنوان کرد، که این مرکز به عنوان مکانی برای فعالیت های اجتماعی عمل کند و نه صرفا یک مرکز پزشکی و درمانی.این پروژه، در جبهه شمالی، با دریا و منظر آب در ارتباط است.