تحلیل و بررسی موزه هنرهای معاصر تهران همراه با پلانها و تصاویر
نمونه موردی موزه داخلی
تحلیل و بررسی موزه هنرهای معاصر تهران
کد محصول: p409
ساختمان موزه هنرهای معاصر تهران به مثابه اثر ی هنری است که هنر معاصر ایران وبخشی از تاریخ هنر مدرن جهان را نمایندگی می کند. ساختمان موزه ،که یکی از نمونههای با ارزش و کم همتای معماری نوین، با الهام از معماری سنتی ایران و مفاهیم فلسفی آن بنا شده است . طراحی معماری این بنا به دست کامران دیبا انجام گرفته است. هشتیچهارسو، معبر ، و گذرگاه جمله عناصر چشمنوازی هستند که بازدیدکنندگان هنر دوست را به تأمل در هنر و فرهنگ ایران زمین وا میدارند.
به گفته کامران دیبا، معماری نوین موزه را همانندی در هیچیک از کشورهای عرب و مسلمان، از جمله مصر و ترکیه، نمیتوان یافت.دیبا ایدهٔ طرح موزه را از کارهای لوئی کان، لو کوربوزیه، و فرانک لوید رایت وام گرفت. همچنین، تاثیرپذیری از خوسپ یوئیس سرت در طراحی سازه آشکار است.تعدادی از مجسمههای برنزی پرویز تناولی به سفارش کامران دیبا برای این مجموعه ساخته شدند و در محوطه اطراف آن تعبیه گردیدند.
ساختمان موزه از سنگ و بتون ساخته شده و روی هم رفته (به همراه باغهای اطرف) ۸۵۰۰ مترمربع مساحت دارد. مساحت سطح کلی دیوارهای موزه نزدیک به ۲۵۰۰ مترمربع است.خود موزه بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع مساحت دارد و ساخت آن ۹ سال طول کشید. محوطه موزه دارای دو ورودی است که یکی در سوی پارک لاله قرار گرفته و خدماتی به شمار میرود، و دیگری ورودی اصلی که از سوی خیابان کارگر در غرب سازه قرار دارد. ساختمان خود موزه در جنوب بستر طرح، و باغ مجسمه – که محیطی گسترده و چمنکاری شده است – در شمال آن قرار دارد.