پاورپوینت تحلیل و بررسی کتابخانه ملی ایران همراه با پلانها و تصاویر
نمونه موردی کتابخانه داخلی
تحلیل و بررسی کتابخانه ملی ایران
کد محصول: p403
یوسف شریعت زاده (۱۳۰۹ – ۱۳۸۰) معمار ایرانی و از پیشگامان معماری معاصر در ایران بود.
او در سال ۱۳۰۹ شمسی در تبریز متولد شد. وی تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۴۲ از این دانشگاه فارغ التحصیل گردید.
آخرین اثر یوسف شریعت زاده طراحی ساختمان کتابخانه ملی ایران در تهران است. وی در آبان ماه سال ۱۳۸۰ در گذشت.
در آثار معماری شریعت زاده تقلید از سبک های معماری دیگر به چشم نمی خورد و فرم و احجام طرح های او به تبعیت از تحقیق و مطالعه و شناخت دقیق نیازهای فضا شکل گرفته است. او درباره خود می گوید: “من فرم دهنده نیستم، فرم یابنده هستم”.
“کتابخانه ملی از لحاظ سازه، مشابه ساختمانهای صنعتی است و بار زندهی فضاها از ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلوگرم بر متر مربع (۴ تا ۱۰ برابر ساختمان های عادی اداری) نوسان دارد. این بار ثابت نیست و باید امکان جابهجا شدن و تمرکز آن در نقاط مختلف بنا فراهم آید. زلزله خیزی منطقه و نزدیکی زمین به گسل هم بر پیچیدگی و حساسیت امر میافزاید.
در طرح کتابخانه ملی تمهید اصلی برخورد ارگانیک با بنا و طبقات آن بود. هر طبقه از طبقه فوقانی در جستجوی نور مناسب برای خود و راه دادن به طبقات دیگر برای نورگیری شکل گرفت. به این ترتیب شکل خارجی بنا به شکل زیگوراتی نه چندان منظم در آمده که هم سابقه درمعماری پیشینیان ما دارد و هم با شیب نامتوازن و غیرقرینهی تپههای اطراف زمین هماهنگ است. در داخل هم ارتفاع سقف در طبقات، ضمن راه دادن به نورو تامین نور مناسب و یکنواخت برای میزهای کارو مطالعه، سایه روشن های متنوع و بدیع بر روی سقفها و ستونها و دیوارها پدید میآورد که به فضاها حالتی روحانی میبخشد.